Formula.hu

Szocsi megijedt a fenyegetéstől?

A Formula-1 vezetősége nemrég bejelentette, hogy a gyenge versenyeket kirostálná a versenynaptárból. Úgy tűnik, az Orosz Nagydíj nem szeretne erre a sorsra jutni és változást tervez.

Egy mutató, melyben 2017-ben Stroll volt a legjobb

Nem meglepő, hogy a Williams dicséri Lance Stroll versenyzői kvalitásait: Paddy Lowe azonban egy olyan statisztikát is előhúzott a kalapból, melyen alighanem sokan meglepődnek.

A Renault még éveket éhezhet a sikerre

Visszatérésétől számított harmadik F1-es évét kezdi francia gyártó, ám pilótájuk szerint a Lotus romjaira felhúzott csapat még évekre van attól, hogy visszakerüljön az élmezőnybe.

A szakértő szerint a Red Bull megismételhette a tavalyi hibát

Ha elvonatkoztatunk a szokatlan festéstől, és megvizsgáljuk az RB14 sajátosságait, azt szűrhetjük le, hogy bár a tervezők jó munkát végeztek, nem robbantottak nagyot – ez derül ki a versenygép technikai elemzéséből.

Csupa vörös Ferrarit várnak Olaszországban

A Red Bullhoz hasonlóan újdonsággal készül színvilágát illetően a Ferrari is. Persze nem kérdés, hogy a csapat autója piros lesz, annál érdekesebb, mennyire piros: jobban, mint az elmúlt évtizedekben akármikor.

Glock szerint az IndyCar szélvédője a jó megoldás

A német szerint is van jobb megoldás az F1 számára a jelenlegi fejvédőrendszernél. Ugyan biztonsági szempontból elismeri az elem hasznosságát, de esztétikailag az eszköz ellen szavaz.

Horner: Verstappen világbajnok lesz

Rendkívül fontos egy pilóta számára, hogy a csapatfőnök bízzon benne. Max Verstappen számára ilyen probléma nincs, mivel Christian Horner egészen biztos abban, hogy a holland világbajnok lesz.

Eddig pozitív meglepetés a Honda

A Red Bull idén a fiókcsapatával próbálgatja a Honda erőforrásait, ami eddig pozitív meglepetést okozott számukra. Helmut Marko megfogalmazása alapján nem kizárt a 2019-es szövetség.

A Sauber saját akadémiát indítana

Külön rendszer szerint működik a Formula-1 juniorképzése, kívülről meglehetősen nehéz bejutni a száguldó cirkuszba. A Sauber is erősen fontolóra vette, hogy hamarosan akadémiát indít.

Éles küzdelem várható a Renault-nál

Az elmúlt évekkel szemben, 2018-ban komoly csata várható házon belül a Renault gyári istállójánál. Vajon a vetélkedés elrontja a kapcsolatot a két pilóta között, vagy megmarad a jó viszony?

Marchionne szerint Enzo Ferrari ma is jó vezető lenne

A Ferrari alapítója éppen 120 éve született, és évtizedek alatt a semmiből építette fel a Formula-1 ikonikus csapatát. A Ferrari mai vezére felkereste Enzo szülővárosát, Modenát, és a történet aktuális tanulságairól beszélt.

Nem hisz a vb-címben a Red Bull tanácsadója

Meglepően pesszimista Helmut Marko, aki szerint egyelőre még nem törhet a csapat a világbajnoki címre. Valóban sok a bizonytalan pont: ha a Renault nem erős motort gyárt, a Mercedes még messzebb lesz tőlük.

Van, amikor megéri ész nélkül nyomni a gázt

Vajon lehet a tapasztalt F1-es pilótának újat mutatni? Ricciardónak mindenképp, akit a tavalyi Pirellik átkozottul megviccelték. Néha jobb lett volna, ha egyszerűen "kihajítja a használati utasítást".

McLaren: Alonso a legjobb példa Norrisnak

Lando Norris 2018-ban már az F2-es mezőny tagja lesz, ráadásul a McLaren tartalékpilótájának is nevezheti magát. Zak Brown szerint a fiatal brit nem is lehetne jobb helyen, ha fejlődni szeretne.

A halo sem védte volna meg Massát

Az autósport mindig is magában hordozta a veszélyt, ez a kötelező fejvédelem bevezetése után is így marad. Ugyan sokat javít a biztonságon, de természetesen 100%-os védelem nem létezik.

Szirotkin egy óriási nevelőgépezet terméke

Az SMP Racing, Szergej Szirotkin fő támogatója sokkal kiterjedtebb program, mint a Red Bull akadémiája: Paddy Lowe a Williamstől megosztott néhány részletet az orosz gépezetről.

Leclerc furcsa idénykezdete

Charles Leclerc az egyik legtöbbre hivatott fiatal versenyzője a Formula-1-nek. Szokatlan érzéssel kezdheti a 2018-as évadot, most először készülődik a győzelem leghalványabb reménye nélkül.

Stroll idén még nagyobbat villantana

Közeledünk a 2018-as, téli teszteléshez, ez a pilótákat izgalommal tölti el. Lance Stroll saját magától és a Williamstől is többet vár, miután a tavalyi esztendőben rengeteget tanult.

Kubica hite visszatért az F1-et illetően

A lengyel pilóta szerint jelenlegi helyzetében sokkal több a pozitívum, mint a negatívum és az elmúlt egy év alatt óriási lépést tett előre - persze sajnálja, hogy nem ő kapott ülést Szirotkin helyett.

Oldalak