21. Országos klubtalálkozó, Párkány, 2008. június 14-15.

2008.06.14 - 2008.06.15

21. Országos klubtalálkozó, Párkány, 2008. június 14-15.

Kopi beszámolója:

A párkányi találkozó története messzire nyúlik vissza az időben. 2005. júniusában meghívást kaptunk a Joresz Bt-től, hogy tartsunk egy kis terepszemlét a Vadas üdülőközpont területén, hátha alkalmasnak találjuk egy klubrendezvény megtartására. Június 25-ére össze is trombitáltunk egy kisebb csapatot, és 24-en felkerestük a helyszínt, ami nagyon kellemesnek bizonyult.

A szállások egyszerűek, de arra, amire valók, hogy éjszaka aludjunk egyet, megfelelőek. 2006-ban el is kezdtük a szervezést. Mivel a Suzuki Klubbal akkor élő volt a kapcsolat, úgy gondoltuk, hogy meghívjuk őket is. Mielőtt komolyra fordulhatott volna a dolog, közölték velünk, hogy a kiválasztott időpontra a MOL lefoglalta az összes szállást, ezért ezt a találkozót kénytelenek voltunk lemondani.

2007-ben ismét nekiugrottunk. Már április 4-én jeleztük, hogy június 2-3-ra találkozót szervezünk Párkányba. Pár napra rá megérkezett a válasz, hogy a terület nagy része már foglalt, nincs hely a számunkra. 2007-ben még megpróbáltunk egy őszi talit is összehozni, de akkor Kemence győzött, ott tartottuk egy remekül sikerült találkozót. Nem adtam fel! :)

Még 2007. októberében jeleztem részvételi szándékunkat, és előzetesen lefoglaltam a találkozó tervezett időpontjára a helyszínt. A foglalást 2008. január elején le is fixáltuk, és elkezdődött a szervezés. Akkor még egy nagyszabású, több autósklub bevonásával létrejövő találkozóról „álmodtam”. A meghívott klubok vagy nem válaszoltak, vagy a korai időszak miatt még tétováztak. Nekem viszont szervezni kellett a találkozót, mert nem akartam ismét visszavonni, így már csak a mi tagságunkra számítottam, de azért még néhány klubbal tartottam a kapcsolatot.

Szerencsére a Mégane Klub tagságában partnerekre találtam, és megértették, hogy egy nyári találkozót egy üdülőközpontban 100-150 személyre már év elején el kell kezdeni szervezni. Már a korai időszakban meg volt az a létszám, ami alapján a találkozó megrendezhetővé vált. Vendégként végül is két kedves fiatal jött el a Renault Clubból. Remélhetőleg jól érezték magukat köztünk.

Budakalászon volt a fő gyülekezési pont. Ide az M3-as felől már egy kisebb konvoj érkezett. Visegrád felé tartottunk, mert a rövidebb utat a hegyeken át nem mertem bevállalni a sok autóval. A Székesfehérvárról érkező konvojjal együtt a Mária Valéria hídon már egy igencsak hosszú konvoj kelt át! Többen egyénileg érkeztek.

Az időjárás nem fogadott a kegyeibe minket. Nem éppen strandidő ígérkezett a hétvégére. Szerencsére szombaton még lehetett fürdeni a medencékben.

Este zsíroskenyér partit tartottunk az egyik büfé teraszán, akikkel megállapodtunk, hogy kedvezményes áron szolgálják ki a társaságot étellel, itallal. Sőt, a zenés bulinkhoz áramot is kaptunk tőlük.

Az este folyamán Fszabolcs_GT Kriszti „főkolomposságával” :) egy olyan előadásban volt részem, amit soha nem fogok elfelejteni!

Vasárnap reggel rossz idő keltette a társaságot. Többen úgy döntöttek, hogy inkább hazamennek. Akik maradtak, azokkal átjöttünk Esztergomba, és megnéztük a Bazilikát. Felmásztunk a kupolába is. Ebédre visszamentünk a Vadas Thermal éttermébe. Addigra szépen kitisztult az idő, de már nem mentünk be fürdeni a medencékhez.

Remélem, a nem túl jó idő ellenére sem bánta meg senki, hogy eljött a találkozóra! Köszönöm a részvételeteket! :)

Kopi

 Telamon Glass Kft