Majális Csókakőn, 2008. május 01.

2008.05.01

Rendhagyóan idén is sor került az édes semmittevésre, a majálisra, amit a Vértes egy kicsi községében, Csókakőn ejtettünk meg.

A közös gyűlekező Pesten volt, ahol több klubtárs is összegyűlt, de voltak akik kacifántosabb útat választva értek a helyszínre. Szerencsésen megérkezett mindenki és a szokásos közös üdvözlés közepette megkezdődött az önfeledt piknikezés a csókakői vár alján elterülő tisztáson.

A társaság, mint mindig hozta a jó formáját, a jó hangulatot! Dél körül már az idő is jó lett és érezni lehetett a sok finom grillétel illatát, de főleg az ezzel járó füstöt:)

Időközben feltűnt egy középkori öltözékben egy srác, aki a várba invitált bennünket korhű jelmezekben bemutatott várjátékokra. A domb tetején elterülő várromokat két úton is meg lehetett közelíteni, ezzel lehetőség volt az ebéd letornászására is. Az egyik út az erdőn át egy magas emelkedőn kiépített falépcsőkön vezetett fel, a másik lankásabb volt.

Egy kiadós mászás után gyönyörű kilátás tárult elénk, ahonnan az egész környéket belátni. Persze ebből a távlatból még a bocik csordájára is figyelmesek lehettünk. A vár legfelső szintjén mutatták be a korabeli íjászok technikáját, ami nagy közönséget vonzott.

A délután további részében aktív pihenésre, fagyizgatásra és a bocik műszaki elemzésére (gondolok itt pár klubtársamra, akik ismét hasznos tanácsokkal láttak el:) és közkívánatra Mannusékkal összefogva sor került egy kis klubbos íjászkodásra is, ahol szép számban születtek eredmények.

Késő délután erősen beborult és sokan elindultak hazafelé, mielőtt a teljesen eláztunk volna. Mivel ez volt az első, talán nem utolsó tali amit szerveztem, remélem mindenki jól érzte magát és megtisztelő volt számomra, hogy ennyien eljöttetek.

Hanna

 Telamon Glass Kft