Mégane Klub piknik - Dég, 2005. május 29.

2005.05.29

Az időjárás nagyon ideálisra sikeredett, sőt túlságosan is. Hétágra sütött a nap, és a kellő hőmérséklet előállításával még a legkényelmesebb klubtagokat is sikerült megizzasztania.

A táborverés a fák hüvösében, közvetlenül a vízparton tűnt a legkényelmesebb megoldásnak.Bár a grillezők melege feledtetett minden hűs érzetet, azért a felkészülés az ebédre jó kedvvel folyt. Tipikusan sütögetős piknikre volt tervezve az összejövetel, de egy klubos vetélkedő, egy tuning ismertető előadás és egy szép kerekre sikeredett borkostoló is helyett kapott a vállalkozó kedvű horgászok mellett a fák árnyékában.

A vetélkedő díja egy PMR rádió volt, melyért a vállalkozó szellemű klubtagoknak egy tesztlapot kellett kitölteni, a további feladatok pedig focilabdával dekázás, golyódobás (petanque) , palacsinta sütés (feldobással nehezítve), horgász bot kezelés, illetve a kastélykertben eldugott tárgyakat GPS segítségével megtalálni.

A rádiót Vumenke nyerte, ezúton is gratulálunk neki! A pikniken feladatként szereplő tesztlap és annak megoldása, majd ehhez kapcsolódó Renault-történeti ismertető A tuningos előadásra nagy érdeklődés mellett került sor, ahol a klubtagok nem sajnálták az előadót és folyamatosan bombázták a kérdéseikkel.

A borkostoló orion jóvoltából , és természetesen a nagyszámú jelentkezők részvételi szándékának köszönhetően sikeresen, mondhatnánk eredményesen lezajlott. Bár voltak már, akik a végére "elfáradtak" a sokfajta bor megkóstolásával járó sűrű pohár emelgetéstől, de biztosra vehetjük azt is, hogy a nagy meleg is közrejátszott az ízekbe rejtett alkohol gyors felszabadulásához.

Nagy élmény volt egy beavatott szakember segítségével megismerkedni néhány jeles magyar borosgazda remekeivel. A kóstoló zárásaként a magyar borok után egy üveg francia bor is dugóhúzó alá került. Egyhangú megállapítás volt, hogy a magyar borok "nyertek".

A nagy melegre való tekintettel, no meg a Balaton közelsége is közrejátszott, délutáni órákban páran elindultak megmártózni haza felé menet a magyar tengerben. Ennek programnak is oly sikere kerekedett, hogy többen ezen felbátorodva rövid búcsúzkodás után követték példájukat.

Késő délután, 18:00 környékén kiürült a terep, a kissé fáradt, de nem megtört klubtagoktól.

 Telamon Glass Kft