Megane Klub tavaszi geocaching túra - 2004. április 3.

2004.04.03

Budapestről 3 Megane-nal (PanTi, LothT, BBird) és egy vendég Suzukival indultunk.

A kis létszám előnye volt, hogy minden autóba jutott PMR, így nagyjából végig zárt konvojban tudtunk haladni, illetve ha mégis szétszakadtunk, legalább tudtunk a többiekről. Az indulás érdekes szinfoltja volt, hogy "beleszaladtunk" egy VW Bogár találkozó kellős közepébe, dudálással üdvözöltük Őket.

Az első állomás Martonvásár volt, ahol Kami már várt minket. Parkolás után megnéztük a Brunszvik kastély kertjét, majd mikor a GPS már a hibahatáron belül volt, mindannyian bevetettük magunkat a sűrű aljnövényzetbe, hogy a GCLBBJ geoládát megkeressük. Kis idő múlva meg is lett a láda.

A második célpontunk egy multi volt Százhalombattán, a GCSZHB. Egy részét a városban kellett keresni, a végső cél, ami a láda is volt egyben, a városon kívül az úgynevezett "löszfal" tetején volt. Ezt közös megegyezéssel gyalogosan kerestük meg, ami kb 1 kilométer gyaloglást igényelt oda és vissza. Végül ez is meglett, így geocaching szempontjából sikerrel zártuk a kirándulásunkat, illetve a fárasztó gyaloglásért cserébe nem mindennapi panorámában gyönyörködhettünk.

Összességében bár nem sokan jelentkeztek a programra, azt hiszem, mindenki jól érezte magát és nem bánta meg, hogy eljött.

További információk a geocachingről: http://www.geocaching.hu

BBird (A Klub tagjai közül sokan kaptak kedvet a geocaching-hez, melynek során előre lerejtett "kincses ládikát" kell megkeresni annak földrajzi koordinátái és GPS készülék segítségével.)

 Telamon Glass Kft