Központizár beállítása

Technikai kategória: 

Szinte mindenki tudja, hogy könnyedén beállítható az elinduláskor automatikusan záró központizár (lásd gépkönyv: járó motornál a középkonzolon a kp.zár gombjának 5 másodpercig tartó nyomvatártásával)
Azonban azt talán kevesebben tudják, hogy a szervizekben (a vezérlés beállításait szervizcomputerrel átprogramozva) elérhető, hogy ha kinyitjuk a zárat - de ajtónyitás nem történik - az automatika visszazárjon, biztosítva ezzel a kocsit.
Javasoljuk, hogy e funkció beállításait mindenki tesztelje le, mivel volt rá példa, hogy az automatikus zárás gyárilag be volt állítva az autón, de akár az ellenkezője is megtörténhet! Az elindulás utáni automatikus zárást persze mindenki beállíthatja magának, a gépkönyvben leírtak szerint.


"A központi zárat próbáltátok már kulccsal zárni, nyitni? Nekem csak az elsö ajtó záródik, nyitódik kulccsal. Ez nyitasnal még nem is gond, de hogy a fenébe lehet bezárni az összes ajtót, ha nem mükszik az elektronika? Ötlet? "

Van a három kulcslyuktalan ajtó élén egy kis müa "csavarszerü" dolog, ha azt elfordítod, akkor nem lehet az ajtót kívülröl nyitni. Azt viszont már nem tudom, hogy a hátsó ajtón lévö gyermekzárral együtt ennek milyen hatása van. Mert ha mindkettö zár, akkor ugye se kívülröl se belülröl.... :-)))

a218 (18536)

 Telamon Glass Kft