Tartozékok praktikusabb elhelyezése (Megane II)

Technikai kategória: 

Megane II Berline autónk átvételekor feltünt a szép sárga segély-táska a csomagtartóban. Én speciel szeretem, ha rend van a csomagtartómban, ez a táska valahogy nem illett a képbe. A csomagtartó alját képezö kárpit felemelése után elöbukkanó második borításban van két mélyedés, amelyböl a hátsónál látható volt az elakadás jelzö háromszög helye. Az mindjárt kikerült a táskából, az alatta lévö rekeszbe pedig bekerült az izzókészlet. Sajnos a másik mélyedés sem volt akkora, hogy az elsösegély láda beleférjen. Az egy ideig maradt a táskában, és zötykölödött útközben. Bár kinéztem egy helyet neki, a kalaptartó alján. Ott pont olyan a kalaptartó formája, hogy szépen elfér a doboz. Csak a rögzítését kellett volna megoldani, amelyre eddig nem volt idöm. Fekete gumipánt felvarrását gondolom célszerünek. De a fórumunkon, Nono klubtársunk adott egyszerü, komolyabb átalakítást nem igénylö módszert a láda elrejtésére:
A pótkereket fellazítva, és balra eltolva, a pótkerék mellett lesz akkora hely, hogy a ládika beférjen. Viszont a szerszámokat tartó hungarocellböl egy nyúlvány útban van, amit egy éles késsel óvatosan le kell vágni, a kerékkulcs végénél közvetlenül. Így már hosszra is megfelel a ládikának. Behelyezéskor ügyelni kell, hogy a ládika eléggé lent legyen, hogy az alsó fedökárpit helyére tudjon ülni. A müvelet végeztével a pótkerék csavarja meghúzható, így is biztonságosan van rögzítve a pótkerék.
Ezt a módszert választva figyelembe kell venni azt is, hogy esetleges baleset bekövetkezésekor a ládika talán nem lesz hozzáférhetö!

 Telamon Glass Kft