Környezetvédelmi besorolás probléma megoldása

Technikai kategória: 

A 16 szelepes MI-esek egy részének környezetvédelmi besorolása 4-es, és így szmog riadó esetén nem közlekedhet. Ez persze nem ilyen egyszerű, mert más ezen autóknál 6-os szerepel a forgalmiban. A 4-esek se búsuljanak, van esély a megoldásra.

04 környezetvédelmi besorolás átminősítése 06 kategóriába
A Renault Hungária- hoz írt internetes levélben meg lehet kérni motorszám esetén az euro besorolást, ami jó eséllyel 3-as. Esetemben a levél (email) hamar megjött, ezt követően a kért Renault Szervizben át lehet venni az igazolás eredeti példányát.
Ezzel elvisszük az autót műszaki szemlére, a helyszíneket itt lehet kiválasztani, https://www.nkh.gov.hu/kereses?p_p_id=regenssearch_WAR_mediacenterportlet&p_p_lifecycle=0&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_regenssearch_WAR_mediacenterportlet_vocab_id=17275&_regenssearch_WAR_mediacenterportlet_groupId=11102 

A szemle nem műszaki vizsga, készítenek jó néhány fényképet, elkérnek néhány iratot, és persze 1770 jó magyar pénzt, eljárási díj címén. Nem nézik az autó műszaki állapotát, nem mérnek semmit, így a műszaki vizsga időpontja is marad az eredeti, de kapunk egy jármű műszaki adatlapot.
Az adatlappal irány az okmányiroda (kormányablak), ahol a bemutatott dokumentumok alapján kicserélik a forgalmit – ingyen – a most már megfelelő, 6-os besorolással, irány a szmog riadó. Ez így „csak” néhány bekezdés, de nem minden ilyen egyszerű, hisz egyrészt fizetünk – egy elírásért? – 1770 forintot, plusz az üzemanyag, útiköltséget, és két hatóságon is átmegyünk, ahol előfordulhat általunk előre nem ismert buktató, például hiányzó adat, elírás, stb. evvel szemben nyerünk, egy most már talán hibátlan forgalmit.
Sok sikert a vállalkozó kedvűeknek, nekem sikerült:
Benjy papa

 Telamon Glass Kft