Minden kiderült a Renault Megane kombiról - Autoblog (2016)

Technikai kategória: 

Mindent tudunk a friss Megane puttonyos változatáról, amely örökölte a ferdehátú modell formavilágát, felszereléseit és hajtásláncait, de sokkal tágasabb nála. Csomagtartója alaphelyzetben 580 literes, az első utasülés lehajtása után pedig akár 2,7 méter hosszú tárgyakat is szállíthat. A Megane Estate, Estate GT és Estate GT-Line modellekre már leadhatók a megrendelések, de csak szeptemberben indul az értékesítésük.

Az új Megane kombi 58 mm-rel alacsonyabb az elődjénél (1449 mm), 45 mm-rel hosszabb nála (4626 mm), a tengelytávja pedig 9 mm-rel bővebb (2712 mm). Nyomtávjai is jelentősen nagyobbak, az első 45, a hátsó 39 mm-rel szélesebb (1591, 1586 mm).

Renault Megane IV Grandtour

A belső térben az elődhez képest sokat javult az anyagminőség és az ergonómia, és a vezetési pozíció is kényelmesebb. A lényeg azonban a csomagtér befogadó képessége és a pakolhatóság, amiben a Megane mindig is élen járt a kategóriában. A csomagtér űrmérete az elődhöz hasonlóan 580 liter, és sokféleképpen rendezhető át. A padló kétféle magasságban rögzíthető, ha felső pozícióban van, az üléstámlák lehajtásával sík raktér alakítható ki. Ilyenkor a padló alatt még egy 55 literes rekesz is használható. Emellett a raktér két részre osztható, kifeszíthető benne csomagháló, kétoldalt pedig kisebb tárolókat és kampókat találni.

A cikk folytatása:

http://www.autoblog.hu/hirek/minden-kiderult-a-renault-megane-kombirol/

Szerző: 

Demcsák Gergely

 Telamon Glass Kft