Praktikus elegancia – Renault Megane Grandtour teszt - azutazo.hu - 2017

Technikai kategória: 

2017.február 17.

A Renault megújult vonalvezetése már előrevetítette, hogy az egyik nagy kedvenc, a negyedik generációs Megane is hibátlan lesz a maga kategóriájában. Talán még ennél is nagyobb dobás a Grandtour, amire a felhasználási lehetőségeket és az árat tekintve is méltán mondhatjuk: all in one. Renault Megane Grandtour teszt.

Az új Megane Grandtour olyan mint a klasszikus svájci bicska: nagyon jól mutat és egyszerre több feladatra is alkalmas. A Grandtour megnevezés persze kicsit olyan mint a grenadirmars, ami valójában, maga a krumplistészta. A harmadik generáció dizájn félresiklását feledtető új Megane esetében a Grandtour igazából a kombi nagyívűbb meghatározása, bár az elegánsabb megközelítés már csak azért is jogos, mert ez az autó tényleg nagy, hosszú utazásokra termett és messze nem úgy néz ki, mint egy klasszikus kombi. Már csak azért sem, mert nemcsak, hogy a kategória legalacsonyabb, de egyben legszélesebb modelljeként tartják számon, amiért kifejezetten sportosnak is mondható.

Renault Megane Grandtour

A méretek igazán imponálóak. A kocsi 4,62 méter hosszú, majdnem másfél méter magas, tükrök nélkül 1,81 méter széles és 2,71 méter tengelytávú. A csomagtartó minden variálás nélkül, élből 580 literes – a középen felnyitható lappal pedig azt is elérhetjük, hogy ha kevesebb csomaggal autózunk, este ne kelljen derékig behajolva turkálnunk a csomagtartóban. Amely a hátsó ülést lehajtva 1695 literes, szélessége alul 1036, felül 854 milliméter. A jobb első ülést lehajtva pedig akár 2,77 méteres holmit is magunkkal vihetünk. Ezen a videón jól látható, milyen sokféleképpen variálható a kombi.

Mindez azt is jelenti, hogy a Grandtour valóban “all in one” autó: az impozáns megjelenés az üzleti, a praktikus, tágas, biztonságos kialakítás pedig családi használatra teszi tökéletessé.

A cikk folytatása:

http://azutazo.hu/renault-megane-grandtour-teszt/

Szerző: 

érsek m. z. - azutazo.hu

 Telamon Glass Kft