Renault Megane IV GrandCoupe teszt -Tesztvilág

Technikai kategória: 

Az úgy történt, hogy egy hétig élvezhettük a francia Renault Megane Grand Coupé vendégszeretetét. Ennek az egy hétnek a tapasztalatait gyűjtöm most össze egy csokorba, ha éppen ennek a típusnak a vásárlásán gondolkodtok, akkor legyen egy kis mankó a döntéshez.

Renault Megane Grand Coupé

Pontosabban a teszt típus egy Intens 1,6 SCe 114 LE Coupé

Az autó külső jegyeiben, vagyis inkább az első részében nem sokat változott a Megane. De ahogy szépen hátra sétálunk már látjuk a különbséget. A négy ajtós kivitel a kombi padlólemezére épült, így a méretek szinte adottak voltak. Az autó szép vonalvezetése elsőre vonzza a tekintetet és az első és hátsó LED fények pedig az eleganciát sugározzák. A Megane kerekei nem kicsik, hiszen 16 colosak, de szerintem sokkal jobban nézne ki 17-es kerekekkel, aminek lenne is bőven hely a hatalmas kerékívekben.

Az első nyitás a “kártyás kulcs” gombjával történt, mégpedig a csomagtartó. Nagyon nem kicsi! 550 literes, na de ezeket a számokat teljesen feleslegesen írom, hiszen nem biztos, hogy a csomagtérbe befér mindaz, ami egy kisebb űrmértékű autóba. Mert nem mindegy a csomagtér nyílás mérete, vagy éppen a sokszor zavaró kerékdob ív, ami elvesz a csomagterünk gyomrából.

Ez az 550 liter olyan mély csomagtartót jelent, hogy egyáltalán nem tudom kivenni azt a csomagot ami az első fékezésnél a hátsó ülés háttámláján landol. Na erre ki kell találni valamit, ha nem akarunk az Auchan autós szekción valami alacsony kategóriás hálót, vagy tároló dobozt venni, ami egyébként sem kompatibilis az autóval. A csomagtartó nyílás nem a legnagyobb, de azért a bőrönd szépen befér élében állítva is. Végeredményben lehetne 7 személyes autó is, mert a csomagoknak hely az van bőven. Na de ez nem kisbusz!

Renault Megane GrandCoupe - Tesztvilág

A cikk folytatása:

http://tesztvilag.hu/2017/04/04/renault-megane-teszt-2/

Szerző: 

Tesztvilág

 Telamon Glass Kft